STJEPAN ŠTIMAC OSVOJIO ODLIČNO SEDMO MJESTO NA PREMIJER LIGI U MAROKU
30415250_10211397074673564_846170621297335027_n.jpg
Proteklog vikenda, od 6. do 8.4.2018. u Rabatu (Maroko) održana je Premijer liga, elitno karate natjecanje gdje nastupaju najbolji natjecatelji iz čitavog svijeta. Na turniru je nastupao i naš Stjepan Štimac (seniori -67 kg) za selekciju Zagrebačkog  karate saveza koji je kroz 5 teških mečeva uspio osvojiti odlično sedmo mjesto između 57 natjecatelja iz 37 zemalja.
U prvom kolu je nastupao protiv Kazahstanca Admirala Didara, od kojega je gubio 4:0. Međutim Stjepan se nije predavao, te je na kraju okrenuo rezultat i pobijedio sa 5:4. U drugom kolu pobijeđuje natjecatelja iz Saudijske Arabije Alzhrani Sultana koji je bio diskvalificiran kaznama druge kategorije. U trećem kolu se susreće sa odličnim Turčinom Kemalogu Omerom, koji je prije dva tjedna na Premijer ligi Rotterdam osvojio brončanu medalju. Nakon tri minute borbe i nerješenog rezultata suci odlučuju da je Stjepan bio bolji u tom meču i odnosi pobijedu sa 4:1 u zastavicama. U finalu svoje liste susreće se sa aktualnim svjetskim seniorskim viceprvakom Egipčaninom Hanafy Magdy Mamdouhom od kojega nažalost gubi 5:1. Egipčanin očekivano pobijeđuje i u slijedećem meču, te Stjepan ima priliku se boriti u repasažu. U repasažu se susreće sa Azerbeđanom Hasanvom Rafizom, te nakon poraza od 8:3 Stjepan osvaja 7. mj.
Odličan nastup i rezultat s obzirom da je prije mjesec dana na Prvenstvu Hrvatske zadobio tešku povredu (prijelom orbite) i ozljedu oka i bilo je upitno dali će uopće moći nastupati. Međutim i tako povrijeđen je pokazao da može raditi s najboljima i ostvarivati odlične rezultate. Bravo Stjepane idemo dalje!
 
Karate klub Stijena
Webmaster: Rafael Ribar | Kontakt