MIA SREBRNA NA 38. GRAND PRIX SLOVAKIA 2018.
banner_3401.jpg

Od 09. do 11. ožujka 2018. u Bratislavi, Slovačka održan je 38. po redu tradicionalni međunarodni karate turnir GRAND PRIX SLOVAKIA 2018. U tri dana nastupalo je 1930 natjecateljki i natjecatelja iz 26 države. 

U subotu nastupali su natjecatelji od uzrasta kadeta/kinja, gdje smo imali dva predstavnika koji su nastupali za selekciju Hrvatskog karate saveza, te osvojili jednu vrijednu srebrnu medalju. Osvojila ju je Mia Greta Zorko u kategoriji kadetkinje +54 kg.
Nanizala je pet uvjerljivih pobijeda, bez ijednog izgubljenog boda, protiv natjecateljica iz Mađarske (3:0), Slovačke (4:0), Mađarske (1:0), Hrvatske (0:0) i Poljske (1:0). U šestom meču, finalu radi protiv natjecateljice iz Austrije i nakon nerješenog rezultata (2:2) gubi zbog prednosti prvog boda "Senchu". U njezinoj kategoriji je nastupalo 48 natjecateljica iz 10 zemalja, te je srebrna medalja odličan rezultat.
Za selekciju HKS-a nastupao je Dario Gluhinić u kadetima +70 kg koji nažalost u gubi u drugom kolu.

U nedjelju, za selekciju Zagrebačkog karate saveza, nastupali su mlađi uzrasti, gdje smo imali troje predstavnika u kategoriji mlađi kadeti/kinje: Petru Martinjak, Karlu Šančić i Antonia Kopljara. Najuspješnija među njima je bila Petra Martinjak koja je nakon četiri meča osvojila 7 mj. u ml. kadetkinjama +55 kg. Jednu pobijedu je ostvarila Karla Šančić, dok je Antonio Kopljar izgubio u prvom kolu.

 
Karate klub Stijena
Webmaster: Rafael Ribar | Kontakt