MIA GRETA ZORKO OSVOJILA SREBRO NA 37. KARATE GRAND PRIX SLOVAKIA 2017.
img-20170327-wa0000.jpg
U organizaciji Slovačkog karate saveza dana 25./26.3.2017. u Bratislavi, Slovačka održan je izuzetno jaki međunarodni karate turnir “37. Grand Prix Slovakia 2017.“, gdje je učestvovalo preko 1900 natjecatelja iz 21 zemlje.
Prvog dana natjecanja nastupala je Mia Greta Zorko za Hrvatsku karate reprezentaciju i osvojila srebrnu medalju u kadetkinjama +54 kg. Prvo kolo je bila slobodna, u drugom i trećem kolu pobijeđuje domaće natjecateljice, Slovakinje, u četvrtom kolu pobijeđuje natjecateljicu iz Njemačke, u polufinalu natjecateljicu iz Srbije i napokon finale. Nažalost u finalu nakon nerješenog rezultata, tijesno gubi sudačkim preglašavanjem 3:2. Mia je napravila odličan rezultat s obzirom da je unjezinoj kategoriji bilo 41 natjecateljica iz 12 zemalja.
Drugog dana natjecanja, za selekciju Zagrebačkog karate saveza, nastupali su: Petra Martinjak, Karla Šančić, Nikola Herceg i Val Vilišić. Medalju nismo uspjeli osvojiti, ali jedno vrijedno 5. mj. osvojila je Petra Martinjak u ml. kadetkinjama (U14) -50 kg. Njezina kategorija je bila također jaka i brojna, 26 natjecateljica iz 7 zemalja. Prvo kolo je bila slobodna, u drugom kolu gubi od natjecateljice iz Bjelorusije (prvakinja kategorije). Petra dobiva priliku da se dokaže kroz repasaž. U prvom kolu repasaža pobijeđuje Slovakinju, u drugom Mađaricu i na žalost u borbi za brončanu medalju gubi od Slovakinje.
 
Karate klub Stijena
Webmaster: Rafael Ribar | Kontakt