ZLATNA MIA GRETA ZORKO I BRONČANI DARIO GLUHINIĆ NA GRAND PRIX CROATIA 2016.

dsc_0227.jpg

20160117_203356.jpg
U Samoboru 16./17.01.2016. održan je jubilarni međunarodni karate turnir "25. Grand Prix Croatia 2016." Ove godine izuzetno jako natjecanje i do sada najbrojnije okupilo je preko 1800 natjecatelja, 207 klubova iz 23 zemalja. U subotu su nastupali stariji uzrasti  u borbama (kadeti, juniori i U21 ). Na žalost naš prošlogodišnji šampion Grand Prix-a Stjepan Štimac (srebrna medalja u juniorima -68 kg) nije mogao nastupati zbog ozljede koljena koju je zadobio na Prvenstvu Balkana prije mjesec dana. Drugog dana natjecanja nastupali su mlađi uzrasti, te smo se okitili sa dvije odlične medalje, zlatom i broncom. Mia Greta Zorko osvojila je zlatnu medalju u kategoriji mlađih kadetkinja -50 kg i Dario Gluhinić osvojio je bročanu medalju u kategoriji mlađih kadeta -52 kg. Put do same medalje nije bio lagan. Mia je imala četiri meča do finala i u svima je dominirala. U prvom kolu pobijeđuje natjecateljicu iz Makedonije, zatim domaću natjecateljicu iz Virovitice, u polu finalu natjecateljicu iz Slovenije i napokon u finalu pobijeđuje natjecateljicu iz BiH.
Mia je zlatna na Grand Prix Croatia 2016.!
Naš brončani osvajač medalje Dario Gluhinić imao je pet mečeva. Prvi meč pobijeđuje natjecatelja iz Italije, zatim domaćeg natjecatelja iz Čakovca, u trećem kolu gubi protiv zagrebačkog natjecatelja iz KK Omega preglašavanjem sudaca (hantei). U toj borbi je nedostajalo agresivnosti i htjenja za pobijedom, i to od oba natjecatelja, pa su suci morali nekome dati glas. Na žalost Dario je izgubio, ali mu se prilika za osvajanjem brončane medalje otvorila kroz repasaž. U prvom kolu repasaža pobijeđuje natjecatelja iz BiH i u borbi za medalju pobijeđuje natjecatelja iz Bjelorusije. Odlično odrađena dva meča, te Dario osvaja brončanu medalju na Grand Prix Croataia 2016.
Jako blizu medalje je bila i Petra Martinjak u kategoriji učenica -44 kg u kojoj je osvojila 5. mjesto. Nastupali su jos: Karla Šančić, Jakov Fember i Franjo Rajaković.
dsc_0234.jpg

 
Karate klub Stijena
Webmaster: Rafael Ribar | Kontakt