MIA I DARIO BRONČANI NA KARATE PRVENSTVU BALKANA ZA MLAĐE UZRASTE 2015.

tn_dsc_0032.jpg
Od 29. do 31.05.2015. održano je karate Prvenstvo Balkana za mlađe uzraste u Herceg Novom, Crna Gora. Na izuzetno jakom natjecanju nastupalo je 814 natjecatelja (od 11 do 14 godina) iz 11 zemalja: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Makedonija, Kosovo, Crna Gora, Rumunjska, Srbija, Slovenija i Turska. Iz našeg kluba, za Hrvatsku karate reprezentaciju nastupali su Mia Greta Zorko, Dario Gluhinić, Franjo Rajaković i Jakov Fember.
Prvog dana Prvenstva nastupala je Mija u kategoriji borbe U13 -47 kg i kroz 5 jakih mečeva osvojila brončanu medalju!
U prvom kolu pobijeđuje reprezentativku iz Kosova 2:1, u drugom kolu reprezentativku iz Makedonije sa 6:4, treće kolo gubi sa 2:1 od domaćina Crne Gore. Ona odlazi u finale, te Mija ima priliku boriti se u repasažu za brončanu medalju. U prvom repasažnom kolu pobijeđuje reprezentativku iz BiH sa 1:0. U borbi za medalju ponovo radi sa drugom reprezentativkom BiH i sa 3:1 osvaja brončanu medalju!
Bravo Mija!
tn_dsc_0057_1.jpg
Drugog dana Prvenstva, drugu brončanu medalju osvojio je Dario u kategoriji borbe U12 +50 kg!
Započeo je odlično, u samo 30 sek. pobijedio je natjecatelja iz Makedonije sa 8:0. U neizvjesnom meču, nakon nerješenog rezultata, gubi od tvrdog natjecatelja iz Kosova, preglašavanjem sudaca 3:2. On odlazi u finale i Dario također dobiva priliku da osvoji broncu kroz repasaž.
U prvom kolu repasaža pobijeđuje reprezentativca iz BiH preglašavanjem sudaca 4:1. U borbi za brončanu medalju radi sa reprezentativcem iz Srbije. To je bila ujedno i najduža borba sa puno zaustavljanja, nekontroliranih tehnika od strane srpskog natjacatelja i čudnih odluka sudaca. Ali je na kraju sa 4:0 Dario izašao kao pobijednik. Brončana je medalja osvojena!
Bravo Dario! 
tn_dsc_0087.jpg
Treći dan Prvenstva, nastupao je Franjo Rajaković koji je kroz 5 izuzetno jakih mečeva osvojio 5 .mj. u kategoriji borbe U14 -52 kg. Njegova kategorija je bila najbrojnija (30 natjecatelja) i jedna od najkvalitenijih na PB. U prvom kolu pobijeđuje domaćeg reprezentativca sa 3:0, u drugom kolu pobijeđuje jako dobrog reprezentativca Srbije sa 3:1. U trećem kolu gubi od reprezentativca Makedonije sa 3:1. Makedonac odlazi u finale, te Franjo radi repasaž. U prvoj borbi repasaža pobijeđuje reprezentativca Albanije sa 6:0. U borbi za brončanu medalju, nažalost gubi jačeg domaćeg reprezentativca Crne Gore sa 2:0. Bio je jako blizu medalje.
Bravo Franjo!

tn_dsc_0100_1.jpg
Isti dan nastupao je Jakov u kategoriji borbe U13 -40 kg. Odradio je dva meča. Od reprezentativca Turske izgubio je 5:2 i u repasažu od reprezentativca Makedonije 4:0.
Za Jakova je to bilo odlično iskustvo, te će u bliskoj budućnosti pokazati svoju kvalitetu na međunarodnim natjecanjima.

Hrvatska karate reprezentacija na Prvenstvu Balkana osvojila je ukupno 2 zlata, 5 srebra i 9 brončanih medalja.
Na Prvenstvu sudila je i naša sudkinja Ivana Šoić koja je dobila brojne pohvale za odlično suđenje od čelnih ljudi organizacije.

 
Karate klub Stijena
Webmaster: Rafael Ribar | Kontakt