16. KARATE MEMORIJAL ZAGREB

kk_stijena_2015.jpg
Dana 25.4.2015. u sportskoj dvorani OŠ Petra Zrinskog, Zagreb održan je 16. međunarodni memorijalni karate kup Zagreb. Natjecanje je održano u spomen poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba. Memorijalni program održan je u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i tehničkog organizatora karate memorijala Karate klub Stijena. Na službenom otvaranju nazočni su bili članovi UDHOS-a, predsjednik gosp. Ivan Friščić, dopredsjednik gosp. Siniša Šukunda, tajnik gosp. Lucić Zvonko i predsjednik Zagrebačkog karate saveza gosp. Zlatan Muheljić. Natjecanje je otvorila pomoćnica pročelnice Gradskog Ureda za branitelje, gospođa Kata Tipura. 
Na 16. karate memorijalu sudjelovalo je 373 natjecatelja, 49 karate klubova iz Hrvatske i Italije u borbama i katama do 15 godina starosti. Nakon službenog otvaranja održani su revijalni mečevi u Open kategorijama juniora i juniorki (16, 17 god.).
U Open kategoriji juniora zlatnu medalju, veliki pehar i poklon bon u vrijednosti od 500 kn (u sportskoj opremi "Pride") osvojio je Jakov Bunjevac iz KK Mladost, Ivanić Grad, dok je u Open kategoriji juniorke zlatnu medalju i nagradu osvojila Ines Grdenić iz KK Velika Gorica.
Za najuspješniji klub u katama proglašen je Karate klub Omega iz Zagreba (6 zlata, 6 srebra i 6 bronci), dok je u borbama najuspješniji klub, domaćin, Karate klub Stijena (5 zlata, 5 srebra i 3 bronci).
Svi osvajači medalja nagrađeni su i slatkim poklonima sponzora: Coca Cola Helenic, Wrigleys i Kajzer Šped d.o.o.
Karate klub Stijena je dobio brojne pohvale za odličnu organizaciju turnira, kao i naše mame-kuharice koje su također dobile brojne pohvale za ukusne i lijepe kolače. Svi su bili jako zadovoljni organizacijom, te su svoj dolazak najavili i slijedeće godine.

Rezultati Karate kluba Stijena:
1. mj. Franjo Rajaković, kata ml. kadeti
1. mj. Val Vilišić, ml. učenici -38 kg
1. mj. Dario Gluhinić, učenici +46 kg
1. mj. Dario Gluhinić, ml. kadeti -57 kg
1. mj. Franjo Rajaković, ml. kadeti -41 kg
1. mj. Mia Greta Zorko, ml. kadetkinje -45 kg
2. mj. Antonio Kopljar, ml. učenici -38 kg
2. mj. Karla Šančić, učenice -40 kg
2. mj. Jakov Fember, ml. kadeti -36kg
2. mj. Mia Greta Zorko, kadetkinje -47 kg
2. mj. Stjepan Štimac, juniori Open
3. mj. Filip Rajaković, kata učenici (7/8/9 kyu)
3. mj. Marko Vrhovski, kata učenici (7/8/9 kyu)
3. mj. Petra Martinjak, učenice -44 kg
3. mj. Lukas Vounasis, ml. kadeti -36 kg
3. mj. Franjo Rajaković, kadeti -52 kg

tn_img_5624.jpg

tn_img_6464.jpg

 
Karate klub Stijena
Webmaster: Rafael Ribar | Kontakt