STJEPAN ŠTIMAC SREBRNI NA PRVENSTVU HRVATSKE U KADETIMA

tn_img_0362.jpg
U Rijeci 17. i 18. 09.2011. nastupali smo na Prvenstvu Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore i osvojili jednu srebrnu medalju.
Nakon zlatne medalje sa Prvenstva Hrvatske u borbama za mlađe kadete osvojena u ožujku ove godine, slijedi jedna jako vrijedna srebrna medalja Stjepana Štimca u kategoriji kadeta -52 kg. Put do finala je bio trnovit. U prvom meču zadobio je jak udarac u glavu zbog kojega mu je pukla zaštitna maska za lice, te razderala nos i usnicu (maska WKF Approved). Povrijeđen ipak na kraju pobijeđuje natjecatelja iz KK Esseker (2:0). U drugom meču u produžecima pobijeđuje natjecatelja iz KK Ivanca (2:0). Treči meč je trajao jako dugo. Gotovo 7 minuta je trebalo da suci zaustave i dodijele zlatni bod Stjepanu za pobjedu. U polufinalu nakon puno taktiziranja pobijeđuje i natjecatelja iz KK Daruvara (1:0). I na kraju finale Štimac vs Berak iz KK Tad-Rijeka. Izvrsna borba, puna taktiziranja, u kojoj Berak na kraju pobjeđuje.
Čestitamo Stjepane!!!

U kategoriji kadetkinja +54 kg imali smo dvije natjecateljice, Silviju Buzaljko i Mirellu Graffel. Najbrojnija kategorija u kojoj je bilo 32 natjecateljice. Naša Mirella se kroz pet teških mečeva uspjela plasirati za borbu za brončanu medalju. Sve borbe su bile pune neizvjesnosti. Imala je problema sa ozljedom leđa koju je zadobila tijekom priprema pa je samo snagom volje i uz malo sreće u ždrijebu uspjela osvojiti 5 mjesto.
Silvija se našla u skupini sa najkvalitetnijim natjecateljicama, te se nakon poraza u prvom meču nije mogla dalje boriti u repasažu.
Davor Babić je izgubio u drugom meču, Marko Horvat je izgubio dva meča i Karlo Janeš u prvom kolu.
Naša Ivana Šoić u kategoriji ml. seniorki -60 kg odradila je dva meča, ali zbog zdrastvenih problema nije uspjela odraditi borbu u svoju korist.
tn_img_0348.jpg
 
Karate klub Stijena
Webmaster: Rafael Ribar | Kontakt