MIRELLA I STJEPAN DRŽAVNI PRVACI U ML. KADETIMA

tn_mirella_i_stjepan_prvaci_hrvatske_u_karateu.jpg
Prekrasan sunčani dan u Gradu Rovinju uljepšale su dvije osvojene zlatne medalje sa najvažnijeg natjecanja, Prvenstva Hrvatske u karateu za mlađe kadete i kadetkinje u borbama, održan 26.03.2011. Nastupalo je 263 natjecatelja iz 60 karate klubova. Nakon 6 tjedana svakodnevnog treniranja trud se napokon ispaltio.
Državna prvakinja za 2011 godinu u kategoriji ml. kadetkinja +55 kg je MIRELLA GRAFFEL, dok je  u kategoriji ml. kadeta -48 kg. državni prvak STJEPAN ŠTIMAC!!!
U ukupnom poretku sa 2 zlatne medalje Karate klub Stijena je zauzeo 3. mjesto.

Do zlatne medalje Mirella je došla uz malo sreće. Prvo kolo je bila slobodna, u drugom kolu njezina protivnica se nije pojavila, dok napokon u trećem kolu pobjeđuje svoju suparnicu sa 1:0. U slijedećem kolu pobijeda od 1:0 vodi je u finale, gdje se susreće sa Zorić Majom iz karate kluba Ri Croatia. U napetoj borbi bilo je puno kontakata, ali je Mirella bila uspješnija i na kraju pobijedila.
Stjepan je također u prvom kolu bio slobodan. U drugom kolu sa jednim brzim mawashijem u glavu pobijeđuje sa 3:0. U trećem kolu, najtežem meču Stjepan u produžecima pobijeđuje svog protivnika sa 1:0. U slijedećem meču jedan uraken donosi pobijedu i odlazak u finale. U finalu se borio sa Ivanom Vrbanom iz karate kluba Velika Gorica. Cijelim mečom je Stjepan bio bolji i aktivniji, no pobijedu odnosi tek nakon završenog produžetka (Sai shiai) sa zlatnim bodom. 
U istoj kategoriji nastupao je Davor Babić koji je nažalost izgubio u prvom kolu.

Čestitamo Mirreli i Stjepanu na osvojenoj zlatnoj medalji sa Prvenstva Hrvatske!

Pogledajte fotografije u galeriji slika.

Rezultati sa PH ml. kadeti/kinje 

 
Karate klub Stijena
Webmaster: Rafael Ribar | Kontakt