12. KARATE MEMORIJAL ZAGREB

tn_12_karate_memorijal.jpg

U subotu 09.04.2011. u sportskoj dvorani O.Š. Petra Zrinskog održan je tradicionalni 12. Karate memorijal Zagreb, posvećen poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba.
Turnir je održan pod programom Udruge dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba (UDHOS-Zagreb) i tehničkog organizatora turnira Karate kluba Stijena-Zagreb.
Na memorijalu sudjelovale su dvije zemlje, Hrvatska i Slovenija sa 540 natjecatelja iz 66 karate klubova i 33 ekipa u katama.
Natjecanje se održalo na 5 borilišta u katama pojedinačno i ekipno, te u borbama pojedinačno do 18 godina starosti.
U ukupnom poretku osvojenih medalja (bodova), veliki pehar odnosno titula najuspješnijeg kluba na 12. Karate memorijalu pripala je Karate klubu Velika Gorica. Manji pehar i drugo mjesto zauzeo je Karate klub Slavonski Brod. Sa istim brojem bodova, ali manje osvojenih zlatnih medalja, treće mjesto pripalo je Karate klubu Bushido iz Zagreba.
Domaćin memorijala, Karate klub Stijena zauzeo je 4. mjesto sa osvojene: 2 zlatne, 7 srebrnih i 4 brončanih medalja.

1. mj. Silvia Buzaljko, kadetkinja +54 kg
1. mj. Stjepan Štimac, kadeta -52 kg

2. mj. Franjo Rajaković, Kate učenici 8,7,6 kyu
2. MJ. Dorian Hećimović, učenika -42 kg
2. mj. Davor Babić, ml. kadet -52 kg
2. mj. Marko Horvat, ml. kadeta +57 kg
2. mj. Mirella Graffel, ml. kadetkinja +55 kg
2. mj. Karlo Janeš, kadet -63 kg
2. mj. Silvia Buzaljko, juniorka Open
3. mj. Stjepan Štimac, ml. kadeta -48 kg
3. mj. Maja Plantić, ml kadetkinja -50 kg
3. mj. Davor Babić, kadet -52 kg
3. mj. Mirella Graffel, kadetkinja +54 kg

Na službenom otvorenju Karate memorijala sa nekoliko riječi nazočnima obratili su se predsjednik Hrvatskog karate saveza gosp. Stjepan Čelan, predsjednik saveza UDHOS-a gosp. Boro Barišić i predsjednik organizacijskog odbora Karate memorijala gosp. Goran Štimac. Karate memorijal službeno je otvorio predsjednik UDHOS-a Grada Zagreba gosp. Ivan Friščić. Zajedničku poruku koju su željeli dati mladim karatašima je da nikada ne zaboravimo naše poginule branitelje koji su stvorili slobodnu i samostalnu Hrvatsku, te da čuvamo sjećanje na dane ponosa i slave - na naš Domovinski rat. 
Na otvorenju bili su još nazočni dopredsjednik saveza Vlado Jukić, počasni predsjednik UDHOS-a Grada Zagreba gosp. Damir Štimac, te članovi upravnog i nadzornog odbora UDHOS-a. 

Uz medalje, pehare i diplome osvajaći medalja dobili su i slatki poklon od tvornice slatkiša "Zvečevo". Za sve učesnike organiziran je skromni domjenak na kojemu su se mogli počastiti sa proizvodima "Perutnine Ptuj - Pipo" i sokovima "Coca Cole Hellenic".
Za organizaciju turnira Karate klub Stijena primio je samo pohvale, te su svi najavili svoj dolazak i slijedeće godine.
tn_natjecatelji_kluba.jpg
 
Karate klub Stijena
Webmaster: Rafael Ribar | Kontakt