11. KARATE MEMORIJAL ZAGREB

tn_11._memorijal_zagreb.jpgtn_memorijal_zagreb-hrv.jpg

U sportskoj dvorani O.Š. Petra Zrinskog, 18.04.2010.održan je 11. Međunarodni karate memorijal poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba. Turnir je održan pod tehničkom organizacijom Karate kluba Stijena i organizatora programa "Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba". Na turniru nastupalo je 5 zemalja: Austrija, Mađarska, Makedonija, Slovenija i Hrvatska, sveukupno 460 natjecatelja iz 43 karate klubova. 

Ceremoniji otvaranja prisusutvovali su: predjednik UDHOS-a Grada Zagreba gosp. Ivan Friščić, dopredsjednik UDHOS-a Grada Zagreba gosp. Siniša Šukunda, počasni predsjednik UDHOS-a Grada Zagreba gosp. Damir Štimac, članovi uprave i predsjednik Karate kluba Stijena Goran Štimac. Natjecanje se odvijalo na 5 borilišta u katama pojedinačno i ekipno, te u borbama pojedinačno do 18 god. starosti.
Za najuspješniji klub turnira djelila su se dva pehara. Jedan za kate i jedan za borbe. Oba pehara pripala su karate klubu Ronin iz Zagreba, najuspješniji klub turnira.

Domaćin turnira, KK Stijena u ukupnom poretku zauzeo je 5 mj. u borbama.
Osvajači medelja:
1. mj. Maja Plantić, učenica +40 kg
1. mj. Stjepan Štimac, ml. kadet -41 kg
1. mj. Kristijan Ostrež, junior -55 kg
2. mj. Dominik Vukušić, ml. kadet -57 kg
2. mj. Marko Horvat, ml. kadet - kate niži pojasevi
2. mj. Silvia Buzaljko, juniorka -59 kg
2. mj. Kristina Grlić, juniorka +59 kg
3. mj. Davor Babić, ml. kadet -41 kg

"Karate Memorijal poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba" poseban je kao sportsko natjecanje koje se održava u čast i na spomen hrabrim braniteljima koji su svoje živote položili za našu Domovinu. Obrambeni i oslobodilački Domovinski rat najvažnije je i najsjajnije razdoblje novije hrvatske povijesti. Svim braniteljima i herojima koji su obranili, oslobodili i nakon gotovo 900 godina ponovo stvorili našu Hrvatsku, iskreno smo zahvalni, a branitelja koji su na tom putu izgubili živote sjećamo se s ponosom i sjetom.

Pogledajte fotografije sa turnira u galeriji slika!

 
Karate klub Stijena
Webmaster: Rafael Ribar | Kontakt